top of page

Boleticko a podzimní výlety

Milý Šerlichu, to, na co se díváš, je část Boleticka. Je to pozoruhodná část naší země. Prý je těžké toto území mezi Českým Krumlovem a Lipnem pochopit a jasně charakterizovat a proto jsme se sem vypravili, abychom si to tady mohli projít, prohlédnout a samozřejmě očuchat osobně.


Nasměrovala nás sem nová kniha, která se jmenuje Boleticko - krajina zapomenuté Šumavy, která vyšla v edici Seidlova Šumava a vydalo ji město Český Krumlov na konci srpna. Už ji máme také v knihkupectví a právem je o ni velký zájem.

I když nejsi velký čtenář, myslím, že tuto knihu oceníš i ty, protože ji můžeme krásně použít jako inspiraci k průzkumným výletům. Projdeme se a já si prohlédnu místa, o kterých jsem před tím četl. Dnes se podíváme na Slavkov a pokusíme se najít bývalou vesnici Cipín - s tím mi třeba pomůžeš. Také mě zajímá, jak teď vypadá slavkovská škola, která má (jak jsme se dočetl) tak slavnou historii. Až půjdeme dolů, natrháme nějaké ostružiny a pod Kalištěm vlítneš do potoka, který teče až k Novosedelskému mlýnu.




Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page